Archive for Mayıs, 2011
Dünya enerji devi Royal DutchShell, enerjinin geleceğine ilişkin analiz ve öngörüleri çerçevesinde yeni uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, Japonya’daki elektrik kesintileri ve Ortadoğu’daki siyasi krizler gibi gelişmelerin, enerjideki belirsizlikleri daha önemli kıldığını belirtilerek, “Enerji konusundaki seçimlerimizde ve enerjiyi nasıl kullanacağımıza ilişkin tercihlerimizde daha akılcı davranmanın zamanı çoktan geldi.
Adım atmayı geciktirdikçe daha büyük dalgalanmalar ve belirsizliklerle karşılaşma riskimizin arttığını, yaşadığımız son gelişmeler de kanıtlamaktadır. Bugünün manşetlerine takılıp kalmamalı, enerji geleceğimizi şekillendirmek için gerekli önlemleri şimdiden almalıyız” çağrısında bulundu.
ahmet_erdem.gif
Açıklamayı değerlendiren Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Royal Dutch Shell’in, enerji sorununu tüm dünyanın geleceğini belirleyen bir unsur olarak gördüğünü ve bu anlayışla ileri görüşlü değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, “Yeni enerji kaynakları oluşturmak, mevcut kaynakları akılcı kullanmak, çevreye zararı minimuma indirmek, sadece karar vericilerin değil, şirketlerin, vatandaşların, kısacası toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alanına giriyor. Her saniyede 5 yeni bebek doğuyor, 2050 yılında dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak.
No Comments »
Piyasanın capesize ve panamaxların preformansı ile geçen hafta toparlanmasıyle BDI % 9’un biraz üzerinde değer kazanarak 1500 puana çok yaklaştı. Capesize ve panamax endekslerinin % 11’in üzerinde arttığı haftada supramax endeksinin kazancı ancak % 3’e yaklaşabildi. Diğer yandan handysize endeksi % 1 değer kaybetti.
Capesize ortalama günlük TC kazançları geçen hafta 10 bin doları aşarak işletme maliyetinin üstüne çıktı. Günlük işletme maliyetinin 7.500 – 8000 dolar arasında değiştiği bu tonaj grubunda ortalama kazançlar 11 Nisan – 19 Mayıs arasında işletme maliyetinin altında kaldı.
Aslında yılın bu zamanı kuru yük piyasasında talebin en yüksek olduğu sezon, ancak aşırı tonaj arzının piyasa üzerindeki negatif baskısı nedeniyle bu yıl bu gerçeğin pek farkına varılamadı.
Piyasa için önemli bir haber; OECD yeni yayınladığı raporunda dünya çelik piyasasında güçlü bir büyüme olacağını öngörerek hem 2011 hem de 2012 için % 6 büyüme tahmininde bulundu. Dünya çelik üretimindeki artış geçen yılın ikinci yarısında yavaşlamış ancak Çin talebinin desteğiyle bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre yaklaşık % 10 artmıştı. Genel olarak inşaat sektöründe talep gelişmiş ekonomilerde henüz iyileşme göstermese de otomotiv üretiminde hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ekonomilerde güçlü iyileşme görüldü.
No Comments »
Türk otomotiv sanayinde sahip olduğu 45 yıllık deneyimiyle müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geliştirerek pazara sunduğu J10’dan İzmir Aliağa ilçesine de 14 adet teslim etti. İlçenin kent içi toplu ulaşımında kullanılmak üzere 14 adetlik Karsan J10 14+1 uzun araç tesliminin gerçekleştiği törene, SS.39 No’lu Aliağa Minibüs Motorlu Taşıtları Kooperatif Başkanı Halil Gündoğdu, Karsan Bölge Satış Müdürü Oktay Güven, Karsan İzmir Yetkili Satıcısı Aksan Otomotiv Satış Müdürü Hakkı Yıldırım ve Kooperatif üyeleri katıldı. Teslimatın ardından Aliağa şehir içinde toplu taşıma yapan 44 aracın tamamı Karsan markalı oldu. Kooperatif başkanı Gündoğdu, geçmişten bu yana Karsan markasına ve kurumuna duyduğu güven nedeniyle tercihlerini hep Karsan'dan yana kullandıklarını belirterek bundan sonra da Karsan'ı tercih etmeye devam edeceklerini söyledi. Karsan Bölge Satış Müdürü Oktay Güven de tercihlerinden dolayı kooperatif başkanı Halil Gündoğdu'yu kutlayarak satış ve satış sonrasında toplu taşımacıların her zaman yanında olduklarını ifade etti.
Dış Tasarım: Çağdaş, yalın, sade ve keskin hatları ile J10 gücü tarifliyor...
J10; modern ön tasarımı, yolcuların kolay inip binmesine imkan sağlayacak şekilde geliştirilmiş geniş ve yüksek yolcu kapısı, gövde ile bütünleşen yapıştırma tip yan camları ve yükseltilmiş tavanı ile güçlü bir görünüme sahip. Estetik tasarımın yanısıra, sıkışmayı önleyen elektrikli kapı sistemi, yolcu kapısında sensörlü kayar basamak, şoför ve ön yolcu bölümünde komple açılabilen otomatik camlar gibi sürücü ve yolculara maksimum fayda sağlamaya yönelik fonksiyonel özelliklerle de dikkat çekiyor.
No Comments »
MAN Kamyon ve Otobüs Tic. AŞ'nin, "Road Show" etkinliği kapsamında tüm Türkiye'de görücüye çıkardığı en yeni çekicisi TGS WW İstanbul'a geliyor.
Otomobil kullanmayı bilen herkesin rahatlıkla kullanabileceği teknik donanıma sahip TGS WW, 2 Haziran 2011 Perşembe günü sektör temsilcilerinin beğenisine sunulacak.
No Comments »